← Tüm Blog Yazıları

b2bNet'i Diğer Sistemlerden Farklı Kılan Özellikler

b2bNet, KOBİ'lerin ön muhasebe ve saha satış ihtiyaçları için geliştirilmiş bulut tabanlı bir uygulamadır. Kurulum ve eğitim gerektirmez, interneti olan her cihazda çalışır. Tüm bu özellikleri sayesinde b2bNet, tüm diğer online ön muhasebe sistemlerinden birçok noktada farklılaşmaktadır.

b2bNet'i Diğer Sistemlerden Farklı Kılan Özellikler

Tasarım

b2bNet'in basit arayüzü, hem görsel hem de kullanım açısından kullanıcı deneyimini temel alan bir alt yapıya sahiptir. Kodlama, geliştirme, test ve beta aşamaları iki yıla yakın bir sürede tamamlanmış olan bu proje, esasen klasik muhasebe programları temel alınarak hazırlandı. Görsel arayüzü, daha önce hiçbir muhasebe programı kullanmamış kişilerin dahi eğitim almaksızın, rahatlıkla kullanabilecekleri şekilde dizayn edildi. Basit ve tek bakışta kavranabilecek görsel arayüzün ardında çalışan sistem ise oldukça karmaşık işlemler gerçekleştiren bir yazılım alt yapısına sahip. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse; bir kullanıcının b2bNet'te stok kartı açabilmesi için sadece stok adını yazıp elindeki mevcut stok miktarını ilgili alana girmesi yeterli. Ancak sistem, bu işlemin tek bir basit hareketle yapılabilmesi için arka planda birçok işlem gerçekleştirmekte. Bu işlemler sırasıyla: Stok kartına ait bir hareket kaydının oluşturulması, stok kartına ait bir depo kaydının açılması ve aynı zamanda stok fiyat tablosu ve birim listesindeki hareketlerin otomatik olarak işlenmesidir. Kısacası kullanımı son derece basit olan bu sistem, daha detaylı ve gelişmiş araçlara gereksinim duyan kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bu özelliklerin, tarayıcı tabanlı muhasebe programlarının birçoğunda olmadığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

b2bNet'in tasarımına ilişkin bir diğer önemli detay ise görsel arayüzün hazır grid yapısı kullanılmadan hazırlanmış olmasıdır. Grid yapılarında satırlar üzerinden işlem yapmak oldukça zor olduğundan, kullanıcı dostu olmayı hedefleyen b2bNet'in tüm ekranları, b2bNet ekibi tarafından her modül için ayrı ayrı tasarlanmıştır. b2bNet haricindeki mevcut programlarda grid yapılarının kullanılmasının en büyük nedeni, yazılımcılar üzerindeki iş yükünü büyük ölçüde almasıdır fakat bu, kullanıcı deneyimini olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple ekranlarımızda kullandığımız tüm arayüzleri, A/B testleri yaparak kendimiz oluşturduk. Ayrıca karanlık mod ve otomatik tanımlama özellikleriyle kullanıcılara çok hızlı ve keyifli bir deneyim yaşatmayı amaçladık.

Bayilik Sistemi

b2bNet'in temel unsurlarından birisi de bayilik sistemidir. b2bNet'i geliştirene kadar onlarca ERP programına b2b sistemler yazmış olan ekibimizin temel motivasyonu insan kaynaklı hataları en az düzeye indirmekti. Bu nedenle bayilik sistemini b2bNet'in olmazsa olmazı haline getirdik. b2bNet'İ kullanan firmalar, bayilik sistemi sayesinde müşterilerinden sipariş alırken, tahsilat yaparken veya müşterilerine ekstre gönderirken hem olası karmaşa ve hataların önüne geçebiliyor hem de üzerlerindeki iş yükünü büyük ölçüde azaltabiliyorlar. 

Bir firmanın müşteri sayısı arttıkça, muhasebe departmanına binen iş yükü de artar. Her gelen yeni müşteriyle ön muhasebe personeli daha da fazla yorulur ve hata riski de paralel olarak artar. Her ay ekstre göndermek, elindeki stoğu telefon ve diğer iletişim kanallarıyla müşterilere bildirmek ve tahsilat yapmak gibi işler hem muhasebe departmanının hem de pazarlama departmanının saatlerini çalmaktadır. İşte b2bNet tam bu noktada devreye girmekte ve firmaların iş yükünü yüksek oranda azaltmaktadır. Firmaların göndereceği basit bir elektronik davet sayesinde, müşteriler kendi detaylı cari hareketlerini kendileri inceleyebilr, kesilen faturaları görebilir, firmanın stoklarını canlı olarak görüp kendilerine tanımlı fiyat listelerinden online sipariş verip ödemelerini de yine sistem üzerinden yapabilirler. Bunun yanı sıra, müşterilerin ve bayilerin yoğun iş tempoları sırasında firmanın pazarlamacısına veremedikleri siparişleri de yine istedikleri zaman sistem üzerinden verebilmelerini sağlayan b2bNet, pazarlamacınızın yetişemediği yerlerde online olarak sipariş ve ödeme almanızı sağlar.

Saha Satış Sistemi

Pazarlamaya çıkan plasiyerlerin en büyük problemlerinden birisi kullandıkları hantal muhasebe programlarıdır. Plasiyerlerin sipariş almak için veya müşterilerine bakiyelerini söyleyebilmek için önce laptoplarını açmaları, daha sonra uzak masaüstünden ilgili ERP programına bağlanmaları gerekmektedir. Üstelik tüm işlemlerini, yalnızca büyük ekranlar için tasarlanmış hantal programlardan yapmak zorunda kalırlar. Bu nedenle de genellikle bilgisayarı açmak yerine muhasebeciyi ya da depocuyu arayıp stok miktarını sorar ve siparişlerini yine telefonla kaydederler. Bu durumun siparişlerde büyük hatalara yol açabileceği ihtimaline karşı bazı firmalar plasiyerlerine mevcut program üzerinden sipariş geçmeyi zorunlu kılmaktadırlar. Bu durumda ise plasiyerler, siparişlerini önce not kağıtlarına yazar ve uygun bir zamanda mevcut ERP programına işlerler. Her iki senaryoda da plasiyerlerin iş yükü azalmaz ve hata riski artar.

b2bNet, telefon ve tabletler için özel olarak tasarlanmış ekranları sayesinde, müşterilerden sipariş almaya çalışan pilasiyerlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Plasiyerler, interneti olan herhangi bir cihazın tarayıcısından sisteme kolayca bağlanabilir, kendilerine tanımlanmış müşterilerinin cari hareket detaylarını ve depolardaki ürünlerin stok miktarlarını anlık olarak görebilir, bu sayede müşterilerine anlık olarak bilgi verebilir ve onlara sipariş geçebilirler.

Döviz Parite 

b2bNet, tarayıcı tabanlı diğer ön muhasebe programlardan çok daha detaylı özelliklere sahiptir ve döviz paritesini kullanabilen sayılı programlardandır. b2bNet'te tahsilat, ödeme ve giderlerde sanal döviz kasaları oluşturmak yerine parite alınarak otomatik kayıt yapılabilir. Örneğin; sizin hesabınızı dolar olarak tutan bir tedarikçinize 5000 USD borcunuz olduğunu düşünelim. Tedarikçinize kredi kartınızdan 50.000 TL ödediniz ve hesabı kapatmak istediniz. Diğer programlarda bu hesabı kapatmak için sanal bir döviz kasası oluşturup oradan müşteriye 5000 USD çıkış yapmanız ve ayrıca kredi kartı hesabınızdan 50.000 TL çıkış yapmanız gerekmektedir. Aynı işlemi b2bNet'te tek adımda, olması gerektiği gibi yapabilirsiniz. Ödeme yaptığınız hesap dolar hesabı olduğundan, kredi kartınızı seçtiğinizde sistem size ilgili döviz kurunu sorar ve sizin belirttiğiniz kura göre kredi kartı hesabınızdan ilgili ücreti düşer. Tedarikçinize yaptığınız ödemeyi ise 5000 USD olarak işler.

Faturalar için Parçalı Tahsilat

Diğer muhasebe programlarında müşterileriniz size yapacağı ödemeyi fatura tarihinden sonra yaparsa, ödeme tutarı en son eklenen faturadan düşülür. Fakat b2bNet'te ödeme, vade tarihine göre en baştan otomatik düşürülür. Hatta istenirse yapılan tahsilat faturayla ilişkilendirilmez. Yani ilgili faturada yine bakiye kalabilir ve tahsilat başka bir faturayla ilişkilendirilebilir. Bunun yanı sıra ödemenin bir kısmı bir faturadan bir kısmı başka bir faturadan da düşülebilir.

b2bNet'i diğer online muhasebe programlarından ayıran özellikleri başlıklar halinde derlemeye çalıştık. b2bNet hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz web sitemizde yer alan menülerden faydalanabilir, hakkımızdaki son gelişmelerden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

• Facebook: https://facebook.com/b2bnettr
• Instagram: https://instagram.com/b2bnettr
• Twitter: https://twitter.com/b2bnettr
• LinkedIn: https://linkedin.com/company/b2bnettr


Hantal programından vazgeçmeye ne dersin?
Hemen ücretsiz başla.